Företagshälsovård

Företagshälsovård förebygger sjukskrivningar och sjukvård genom att fokusera på hälsovård som håller personalen frisk. Om de anställda mår bra, så kommer också företaget må bra. Ett friskt företag har en hälsosam personal!

Vi tillhandahåller olika paket utifrån era behov: hälsoundersökning med sjuksköterska, läkarbesök, psykolog, kostrådgivning och massage.

Företagshälsovård i Uppsala

I Uppsala erbjuder vi både färdiga företagshälsopaket, men skräddarsyr även för ert företags exakta behov.

Företagshälsovård i Stockholm

I Stockholm erbjuder vi både färdiga företagshälsopaket, men skräddarsyr även för ert företags exakta behov.

Företagshälsovård för kropp och själ

Hos sjuksköterskan får kunden gå igenom sina levnadsvanor och samtala kring kost, motion, stress, alkoholkonsumtion m.m. Grundläggande undersökningar utförs samt de vanligaste blodproverna tas. Om ni beställer Hälsoundersökning Plus ingår även ett läkarbesök efter att provsvaren analyserats. Där går ni igenom prov- och testresultaten samt gör en grundläggande läkarundersökning. Om behov finns går det även att träffa psykolog och kostrådgivare. Vi erbjuder även massage hos oss eller, om ni vill, på plats hos er.

Om kropp och själ mår bra är chansen större att engagemang och fokus läggs på det som är viktigt med glädje och närvaro. Vi vill att era anställda ska trivas på sin arbetsplats, känna sig inspirerade och vara en del av den hälsosamma utvecklingen.

Vi har färdiga paket, men skräddarsyr även paket utifrån just ert företags behov.

Livet är till för att njutas, på sin arbetsplats och sin fritid, och det gör vi främst när vi mår som allra bäst!

Vanliga frågor

För att hälsoundersökningen inte ska ge felaktiga resultat rekommenderas det att du undviker koffeindrycker, nikotinprodukter och tyngre träning 30 minuter innan en hälsoundersökning. Då undersökningen inkluderar blodprover så ska hälsoundersökning bas tas efter 10 timmars fasta. Hälsoundersökning plus ska även det tas efter 10 timmars fasta samt innan kl. 10 på morgonen på grund av att järnvärdet kan varierar kraftigt under dygnet.

Syremättnaden mäts via en Pulsoximeter som placeras på fingret. Den mäter den arteriella syresättningen och pulsfrekvensen.

Lungkapaciteten mäts via en PEF-mätare och ger ett mått på hur lätt luften passerar genom luftvägarna och lungorna. Mätningen utförs genom att du får andas in så djupt du kan, därefter placeras PEF-mätaren med ett engångsmunstycke tätt om läpparna där du sedan får blåsa ut så kraftigt och snabbt du kan genom munnen.

Du kommer på mottagningen få en behållare att kissa i. Säkrast resultat är att du lämnar morgonurin, vilket innebär att du inte hunnit kissa första gången för dagen. Om det inte är möjligt bör du inte ha kissat på minst 3 timmar innan urinprov.

Hälsoundersökning bas

1. Genomgång av hälsodeklaration.

2. Undersökning av sjuksköterska.

3. Blodprovstagning.

4. Brevsvar från leg. Läkare efter 1 vecka.

Hälsoundersökning plus

1. Genomgång av hälsodeklaration.

2. Urinprov.

3. Undersökning av sjuksköterska.

4. Blodprovstagning.

5. Inbokning av läkarmöte efter 1 vecka med leg. Läkare.

6. Läkarundersökning.

7. Syntest.

8. Samtal kring prov- och undersökningsresultat.

Var erbjuder ni företagshälsovård?

Uppsala

 Address: Industrigatan 29, 753 42, Uppsala

Stockholm

Address: Strandvägen 7A, 114 51, Stockholm

Samarbetspartners

MkCareSweden samarbetar med Coronapassport, Unilabs, Harmony prenatal test och Life Genomics.