Digitala reseintyg/intyg

Våra reseintyg/intyg för Covid-19 är digitala genom Coronafree med QR-kod.

För att förbättra processen för dig som ska resa eller av andra skäl behöver bekräfta att du inte har en pågående Covid-19 infektion tillhandahåller vi intyg genom Coronafree | E-tjänster (giddir.com) Inför ditt provtagningsbesök hos oss rekommenderar vi att du laddar ner appen eller registrerar dig via länk för att enkelt få tillgång till ditt provsvar och intyg på ett säkert, kontrollerat och tillförlitligt sätt. För att kunna installera appen krävs minst version iOs 13.0 eller Android 5.0. För inloggningen i appen eller på länken krävs Google konto eller svenskt Bank-ID. För dig där det inte är möjligt att registrera dig digitalt kan vi registrera dig manuellt och du får då samma intyg som tillhandahålls digitalt men utskrivet på papper.

Barn och registrering

  • Barn under 13 år kopplas till en vårdnadshavares app/länk manuellt.
  • Barn 13 till 15 år, får ladda ner Coronafree-appen och hantera sina personuppgifter och intyg under översikt och samtycke av deras vårdnadshavare.
  • Barn 16 till 17 år får ladda ner och hantera sina personuppgifter själva, men en vårdnadshavare kan fortfarande hantera deras personuppgifter och intyg om vårdnadshavaren vill det.

För alla barn under 18 år har vårdnadshavaren rätt att hantera deras personuppgifter och kan därför sköta deras intyg via vårdnadshavarens app/länk. Detta innebär att vårdnadshavare kan få barns intyg kopplat till sig genom att barn registreras manuellt av hälso- och sjukvårdspersonal under besöket.

Dela

sv_SESwedish