Skinbooster / Restylane

Skinbooster Restylane är en tunnflytande gel som injiceras i huden för att förbättra hudkvaliteten och återfuktningen. Skinbooster Restylane består av hyaluronsyra som finns naturligt i vår hud och är ett fuktbindande ämne som gör huden mjuk och återfuktad. Med ökad ålder minskar mängden hyaluronsyra och Skinbooster bidrar till att återställa fuktbalansen, elasticitet, spänst och minska fina linjer. 

Samtliga Restylane-produkterna som används på kliniken innehåller lidokain vilket är ett bedövningsmedel som gör att behandling känns mindre. 

Inför en injektionsbehandling så får du alltid träffa en sjuksköterska med utbildning inom estetiska injektionsbehandlingar så att behandlingen för dig ska kännas så säker och trygg som möjligt. Med Skinbooster Restylane rekommenderas en kur om 3 behandlingar där resultatet håller ca 12 månader efter genomförd kur. 

Skinbooster Restylane Uppsala Stockholm

Skinbooster Restylane i Uppsala

 • Restylane Skinbooster Vital Light 1 ml – 45 min 2 500 kr

  Kinder. Rekommenderas att genomföra en kur på 3 behandlingar med ett intervall av 2 - 4 veckor.

 • Obligatorisk konsultation för ny kund – 30 min 0 kr

  Inför injektionsbehandling ska ny kund och kund där det var >6 månader sedan du genomförde injektionsbehandling hos oss ha minst 48 timmars betänketid efter konsultation.

 • Obligatorisk konsultation för tidigare kund – 20 min 0 kr

  Inför injektionsbehandling ska ny kund och kund där det var >6 månader sedan du genomförde injektionsbehandling hos oss ha minst 48 timmars betänketid efter konsultation.

Kontraindikationer

Du ska inte göra en behandling om:

 • Du har aktiv acne i området
 • Gravid och ammande
 • Du har en pågående infektion i kroppen, influensa och liknande eller pågående infektion i ansiktet, Perioral dermatit, herpes eller andra infektioner
 • Om området tidigare har behandlats med permanenta eller semipermanenta produkter
 • Hereditärt angioödem
 • Du ska operera vid området nära inpå behandlingen eller nyligen har opererat i området som ska behandlas
 • Om du ska opereras eller behandlas i munhåla/tänder nära inpå eller nära efter behandling.

Vanliga frågor

Smärtstillande och antiinflammatoriska läkemedel som t.ex. Treo, Aspirin, Naproxen och Ipren bör inte användas fem dagar före behandling. Klarar du inte dig fem dygn utan så är det okej att undvika minst 1 dag innan. Undvik blodförtunnande läkemedel innan din behandling men rådgör alltid med din läkare innan du sätter ut läkemedlet. För att minska risken för blåmärken och blödningar bör du några dagar innan behandling undvika att ta kosttillskott som Omega 3 och Omega 6. Du ska inte ha några hudutslag vid området som ska behandlas. Kontakta gärna oss på kliniken om du har några frågor.

Du ska inte ta på området som behandlats 6h efter behandling och inte ta på området i onödan några dagar efter behandling. Efter 6h kan du tvätta varsamt med tvål och vatten. Inom 12h efter behandling ska du undvika överdrivet minspel, intag av alkoholhaltiga drycker och användning av smink. Du ska undvika intensiv träning tills rodnad, svullnad och eventuellt blåmärke är borta. En vecka innan och efter behandling bör du undvika att genomgå behandlingar vid tänder/munhåla. Under 2 veckor efter behandling ska du även försöka undvika extrem exponering av UV-ljus, minusgrader och bastubad. Kontakta oss på kliniken om du har några frågor om behandlingen eller vid besvär. 

Resultaten håller upp till 12 månader efter behandling. Restylane Skinbooster rekommenderas utföras som en kur på 3 behandlingar med ett intervall av 2 – 4 veckor.

Sedan rekommenderas det att göra behandlingen cirka 2 gånger per år för att underhålla effekten.

Efter behandlingen är det normalt att området som behandlats blir rött, får ett blåmärke, blir ömt, kliar och blir svullet, men det ska försvinna inom några dagar. Skulle besvären vara kvar eller om du får en ny reaktion ska du kontakta kliniken. Om du tidigare haft herpesutslag kan nålsticken leda till att de kommer tillbaka.

Var kan jag göra Restylane filler?

Uppsala

Adress: Industrigatan 29, 753 42, Uppsala

Samarbetspartners

MKCareSweden samarbetar med Coronapassport, Life Genomics, Unilabs, Harmony Prenatal Test, ActiWay och Eurofins.