Kostrådgivning

Kostrådgivning kan hjälpa dig att förändra din hälsa och nå de resultat du önskar. Det kan vara viktminskning, viktökning, uppbyggning av muskler eller kosthållning relaterat till olika livsstilssjukdomar. Alternativt bara att få en överblick över din kosthållning. Om önskemål hjälper vi gärna till med individanpassade kostscheman för att hjälpa dig till en sund och hållbar livsstil. 

BIA-mätningen som vi erbjuder kan även motivera för de resultat du önskar då den ger en mer djupgående analys av hur just din kroppssammansättning ser ut!

Kostrådgivning i Uppsala

  • Konsultation 25 min 300 kr

    Konsultation med BIA-mätning, blodtryck och puls.

  • BIA-mätning 150 kr

    Vår BIA-mätning inkluderar kroppsvikt, fettprocent, muskelmassa, kroppsvatten, BMI, visceralt fett, metabolisk ålder, benmassa, fysisk rating samt basal metabolism. OBS! Ej för personer med pacemaker.

Kostrådgivning i Stockholm

  • BIA-mätning 150 kr

    Vår BIA-mätning inkluderar kroppsvikt, fettprocent, muskelmassa, kroppsvatten, BMI, visceralt fett, metabolisk ålder, benmassa, fysisk rating samt basal metabolism. OBS! Ej för personer med pacemaker.

Kostrådgivning hos oss

Tillsammans med vår licenserade kostrådgivare Sofie vill vi främja för en hälsosam syn på kost med balans då målet är att det ska vara en hållbar livsstil för framtiden. 

Inför ditt besök

Inför första besöket ska du fylla i en matdagbok som Sofie skickar ut via e-mail. Detta för att få en överblick i hur det normala kostintaget ser ut.

Under besöket

Vid besöket kommer ni att prata igenom den nuvarande kosthållningen, vad dina mål är och vad du vill få ut av en kostförändring. Sedan läggs en gemensam plan upp för fortsatt arbete antingen tillsammans, eller självständigt hemma.

Vanliga frågor

För att hälsoundersökningen inte ska ge felaktiga resultat rekommenderas det att du undviker koffeindrycker, nikotinprodukter och tyngre träning 30 minuter innan en hälsoundersökning. Då undersökningen inkluderar blodprover så ska hälsoundersökning bas tas efter 10 timmars fasta. Hälsoundersökning plus ska även det tas efter 10 timmars fasta samt innan kl. 10 på morgonen på grund av att järnvärdet kan varierar kraftigt under dygnet.

Syremättnaden mäts via en Pulsoximeter som placeras på fingret. Den mäter den arteriella syresättningen och pulsfrekvensen.

Lungkapaciteten mäts via en PEF-mätare och ger ett mått på hur lätt luften passerar genom luftvägarna och lungorna. Mätningen utförs genom att du får andas in så djupt du kan, därefter placeras PEF-mätaren med ett engångsmunstycke tätt om läpparna där du sedan får blåsa ut så kraftigt och snabbt du kan genom munnen.

Du kommer på mottagningen få en behållare att kissa i. Säkrast resultat är att du lämnar morgonurin, vilket innebär att du inte hunnit kissa första gången för dagen. Om det inte är möjligt bör du inte ha kissat på minst 3 timmar innan urinprov.

Hälsoundersökning bas

1. Genomgång av hälsodeklaration.

2. Undersökning av sjuksköterska.

3. Blodprovstagning.

4. Brevsvar från leg. Läkare efter 1 vecka.

Hälsoundersökning plus

1. Genomgång av hälsodeklaration.

2. Urinprov.

3. Undersökning av sjuksköterska.

4. Blodprovstagning.

5. Inbokning av läkarmöte efter 1 vecka med leg. Läkare.

6. Läkarundersökning.

7. Syntest.

8. Samtal kring prov- och undersökningsresultat.

Var kan jag göra en hälsoundersökning?

Uppsala

Adress: Industrigatan 29, 753 42, Uppsala

Stockholm

Adress: Strandvägen 7A, 114 51, Stockholm

Samarbetspartners

MKCareSweden samarbetar med Coronapassport, Life Genomics, Unilabs, Harmony Prenatal Test, ActiWay och Eurofins.