Klassisk Svensk Massage

Klassisk Svensk Massage är en populär metod som sker på varierande sätt, och som skiljer sig mellan olika utövare. Syftet för metoden är däremot detsamma; och det är behandling av muskler och för avslappning, samt att behandla muskelspänningar och värk relaterat till det.

Behandlingen inleds med uppvärmning av musklerna med strykningar som kallas effleurage. Sedan övergår behandling till musklerna genom olika tryck, knådningar och hackningar (tapotement). Behandlingen individanpassas efter kundens önskemål.

Klassisk Svensk Massage i Uppsala

Hos oss kan du betala din friskvård genom Epassi. 

 • Helkroppsmassage 60 min 790 kr

  Klassisk svensk massage (rygg, axlar, ben och armar). Går även att få fotmassage och/eller ansiktsmassage

 • Helkroppsmassage 30 min 450 kr

  Klassisk svensk massage (rygg, axlar, ben och armar). Går även att få fotmassage och/eller ansiktsmassage

Fördelar med massage

Massage mjuknar upp kroppens muskler och vävnader genom den ökade blodcirkulationen som massage bidrar till. Massage kan även stärka immunförsvaret genom att öka antalet vita blodkroppar i kroppen, vilket gör kroppen mer motståndskraftig mot infektioner.

Spänningar i axlar och nacke leder ofta till spänningshuvudvärk, vilket gör att massage kan minska huvudvärken genom att mjukna upp spänningarna i axlarna och nacken.

Det har en lugnande inverkan på kroppen genom frisättning av oxytocin, serotonin och dopamin vilket är kroppens “må bra” hormon. Hormonet oxytocin hjälper även till att sänka pulsen och blodtrycket.

Musklernas återhämtning och läkning påskyndas av massage genom den ökade syretransporten som sker till musklerna.

Kontraindikationer

Vid något av dessa tillstånd erbjuder vi ej massage:

 • Feber
 • Bakteriella inflammationer
 • Blodproppar
 • Maligna tumörer
 • Infektioner
Klassisk Svensk Massage Uppsala Stockholm

Vanliga frågor

Du får ett kvitto med information om behandlingen som utförts som du kan ta med dig till din arbetsgivare. Hos oss kan du även betala din friskvård med Epassi.

Vi använder endast oparfymerad babyolja vid våra behandlingar som gör huden mjuk och smidig. Oljan är rekommenderad från Astma- och allergiförbundet. 

Vid bokning av Helkroppsmassage 60 min så är ca 55 minuter aktiv behandlingstid. Vid bokning av Helkroppsmassage 30 min så är ca 25 minuter aktiv behandlingsid.

Var erbjuder ni Klassisk Svensk Massage?

Uppsala

Adress: Industrigatan 29, 753 42, Uppsala

Samarbetspartners

MKCareSweden samarbetar med Life Genomics, Eurofins, Unilabs, Synlab, Harmony Prenatal Test och Epassi.

sv_SESwedish