Filler / Restylane

Restylane är en filler som innehåller hyaluronsyra. Produkten är framtagen i Sverige och är en säker produkt som har stöd i flera vetenskapliga studier vilket gör att det är en väl beprövad behandling. Hyaluronsyran i Restylane är icke animalisk och det är en filler som inte är permanent.

Behandlingar med Restylane kan upprepas ofta och resultaten håller länge. Restylane produkterna som används på kliniken innehåller lidokain vilket är ett bedövningsmedel.

Restylane Refyne Filler

Restylane Refyne är en mjuk filler som används vid linjer och rynkor. Den passar till nasolabiala veck och marionettlinjer. Den fyller i veck, linjer, rynkor och produkten återskapar fyllnad och volym.

Filler Restylane i Uppsala och Stockholm

Filler Restylane i Uppsala och Stockholm

Kontraindikationer

Du ska inte göra en behandling om:

  • Du har aktiv acne i området
    Gravid och ammande
  • Du har en pågående infektion i kroppen, influensa och liknande eller pågående infektion i ansiktet, Perioral dermatit, herpes eller andra infektioner
  • Om området tidigare har behandlats med permanenta eller semipermanenta produkter
    Hereditärt angioödem
  • Du ska operera vid området nära inpå behandlingen eller nyligen har opererat i området som ska behandlas
  • Om du ska opereras eller behandlas i munhåla/tänder nära inpå eller nära efter behandling.

Frequently asked questions

För att minska risken för blåmärken och blödningar bör du några dagar innan behandlingen undvika att ta läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra, exempelvis Treo och Magnecyl. Du bör även undvika att ta NSAID-preparat, exempelvis Ipren och kosttillskott som Omega 3 och Omega 6.

Du ska undvika extrem kyla och intensiv värme som till exempel solbadande och solarium efter behandlingen tills svullnad och rodnaden har försvunnit. Du ska inte ta på området som behandlats inom 6 timmar efter behandlingen och du ska inte ta på området i onödan de första dagarna. Efter 6 timmar kan du tvätta varsamt med tvål och vatten och använda lite smink. Du ska undvika intensiv träning tills svullnad, rodnad och eventuellt blåmärke är borta. En vecka innan och efter behandlingen bör du undvika att genomgå behandlingar vid tänder/munhåla.
Kontakta oss på kliniken om du har några frågor om behandlingen eller vid besvär.

Resultatet minskas gradvis och därför rekommenderas det att fylla på behandlingen. Efter första behandlingen krävs ibland en touch-up inom 2 – 4 veckor för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Efter den första behandlingen av rynkor brukar många välja att göra ännu en behandling efter 6 – 12 månader. Med fillern Restylane refyne håller resultatet från behandlingen upp till 18 månader men är beroende på vilken person och vilket område som behandlas.

Efter behandlingen är det normalt att området som behandlats blir rött, får ett blåmärke, blir ömt, kliar och blir svullet, men det ska försvinna inom några dagar. Skulle besvären vara kvar eller om du får en ny reaktion ska du kontakta kliniken. Om du tidigare haft herpesutslag kan nålsticken leda till att de kommer tillbaka.

Var kan jag göra en Restylane filler?

Uppsala

Adress: Industrigatan 29, 753 42, Uppsala

Stockholm

Adress: Strandvägen 7A, 114 51, Stockholm

Collaboration partners

MKCareSweden samarbetar med Coronapassport, Life Genomics, Unilabs, Harmony Prenatal Test, ActiWay och Eurofins.