COVID-19 tester med intyg

På grund av rådande pandemi erbjuder vi provtagning med godkända tester för antigentest, PCR test och antikroppstest. För dig som ska resa erbjuder vi reseintyg för våra antigentester och PCR tester som utfärdas digitalt vid negativt provsvar. Intyget är på engelska och undertecknat av legitimerad läkare. 

Vi är även integrerade till E-hälsomyndighetens Covidbevis som kan erbjudas för dig som ska resa inom EU eller i särskilda länder utanför. För att kunna få ett testbevis eller tillfrisknandebevis behövs en digital brevlåda som exempelvis Kivra. 

Covid-19 tester

Vardag

Helg

Information

Inför ditt besök för provtagning med reseintyg för antigentest eller PCR-test vill vi gärna att du förbereder dig genom att registrera dina uppgifter med namn, födelsedatum, passnummer/ID-nummer samt kontaktuppgifter på Coronafree då intygen är digitala. 

  • Reseintyg utfärdas digitalt med QR-kod för verifiering för PCR-test kl. 9:00 morgonen dagen efter provtagning 
  • Reseintyg utfärdas digitalt med QR-kod för verifiering för antigentest på vardagar kl. 9:00, 12:00, 15:00 och 17:00. På helger utfärdas det kl. 12:00, 15:00 och 17:00.
  • Har du inte möjlighet att registrera dig digitalt så finns även möjlighet att få reseintyg utskrivna på kliniken. Kontakta gärna oss i förväg. 

 

Vid eventuellt positivt testresultat så tar vi inget ansvar för resebiljetterna. 

Vanliga frågor

Vi har inga krav på svenskt ID. Vi tar emot alla typer av giltiga ID-handlingar.

Mer info om varje lands bestämmelser kring reseintyg hittar du på Swedenabroad, Coronapassport eller IATA – TravelCentre. 

Det hanteras genom att en vuxen registrerar sin egen information i Coronafree och inte barnets. Barnet registreras av personal inför provtagning och den vuxna som registrerat sig kommer sedan få barnets intyg genom sin app eller länk. Det är även möjligt att få flera barns intyg kopplat till en vuxen. 

Ett PCR-test tas genom så kallad nästopsning där man för in en tops/pinne genom näsan. Därefter analyseras provet i ett laboratorium för att detektera om man är smittfri eller om pågående infektion. PCR-test har en hög känslighet och kan påvisa Covid-19 vid små mängder virus både tidigt och sent i infektionsförloppet. 

Vi vill att du är symptomfri när vi ses för att ta PCR-testet. Syftet är att fastställa att du inte har en infektion och därmed är fri från smitta.

För barn kan vi erbjuda nästopsning där tops/pinne förs in endast i främre delen av näsan samt svalg.

Testerna svarar på om du är smittfri eller om du har en pågående infektion.

Testet vi använder oss av är Flowflex SARS-CoV-2 Antigen rapid test som är CE-IVD märkt, dvs godkänt av läkemedelsverket och EU. Antigentestet har en sensitivitet på 96.9% och en specificitet på 99.5%. Testet finns med på vanliga antigentester som används inom EU.

Vi samarbetar med två ackrediterade laboratorium: Life Genomics och Eurofins som är godkända för analys av PCR-tester. Testerna är CE märkta dvs godkända av EU. 

Dessa kriterier måste kunna uppvisas mot tillförlitliga underlag och läkares underskrift för oss för att vi ska kunna genomföra detta: 

  • Du ska ha testat positivt för Covid-19 och testet måste vara ett NAAT-test (PCR test eller liknande). Antigentester eller antikroppstester gäller inte.
  • Utbildad hälso- och sjukvårdspersonal i Sverige ska fysiskt ha utfört testet på dig. Egenprovtagning och självtester gäller inte.
  • Det har gått minst 11 dagar sedan ditt första positiva testresultat. 
  • Det har inte gått mer än 180 dagar (6 månader) sedan du lämnade ett positivt testresultat. 
  • Du måste ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige. För personer under 18 år behövs samtycke från vårdnadshavare. 

 

Tillfrisknandebevis utfärdas till folkbokföringsadress eller digital brevlåda som t.ex. Kivra. Tillfrisknandebeviset gäller för resor inom EU eller i särskilda länder utanför EU. Se information här: E-hälsomyndigheten.

Var kan jag göra ett test för Covid-19?

Uppsala

Adress: Industrigatan 29, 753 42, Uppsala

Samarbetspartners

MKCareSweden samarbetar med Life Genomics, Eurofins, Unilabs, Synlab, Harmony Prenatal Test och Epassi.