COVID-19 tester med intyg

På grund av rådande pandemi erbjuder vi provtagning med godkända tester för antigentest och PCR test. För dig som ska resa erbjuder vi reseintyg för våra antigentester och PCR tester som utfärdas digitalt vid negativt provsvar. Intyget är på engelska och undertecknat av legitimerad läkare. 

Vi är även integrerade till E-hälsomyndighetens Covidbevis som kan erbjudas för dig som ska resa inom EU eller i särskilda länder utanför. För att kunna få ett sådant testbevis behövs en digital brevlåda som exempelvis Kivra. 

Covid-19 tester

COVID-19 tester med intyg i Uppsala

  • PCR test med Reseintyg 1295 kr

    PCR test som skickas till labb, svar morgonen efter kl. 9:00.

  • Antigentest med Reseintyg 495 kr

    Svar inom 1 timme efter provtagning.

Information

Inför ditt besök för provtagning med reseintyg för antigentest eller PCR-test vill vi gärna att du förbereder dig genom att registrera dina uppgifter med namn, födelsedatum, passnummer/ID-nummer samt kontaktuppgifter på Coronafree då intygen är digitala. 

  • Reseintyg utfärdas digitalt med QR-kod för verifiering för PCR-test kl. 9:00 morgonen dagen efter provtagning 
  • Reseintyg utfärdas digitalt med QR-kod för verifiering för antigentest inom 1 timme efter provtagning.
  • Har du inte möjlighet att registrera dig digitalt så finns även möjlighet att få reseintyg utskrivna på kliniken. Kontakta gärna oss i förväg. 

 

Vid eventuellt positivt testresultat så tar vi inget ansvar för resebiljetterna. 

Vanliga frågor

Vi har inga krav på svenskt ID. Vi tar emot alla typer av giltiga ID-handlingar.

Mer info om varje lands bestämmelser kring reseintyg hittar du på Swedenabroad, Coronapassport eller IATA – TravelCentre. 

Det hanteras genom att en vuxen registrerar sin egen information i Coronafree och inte barnets. Barnet registreras av personal inför provtagning och den vuxna som registrerat sig kommer sedan få barnets intyg genom sin app eller länk. Det är även möjligt att få flera barns intyg kopplat till en vuxen. 

Ett PCR-test tas genom så kallad nästopsning där man för in en tops/pinne genom näsan. Därefter analyseras provet i ett laboratorium för att detektera om man är smittfri eller om pågående infektion. PCR-test har en hög känslighet och kan påvisa Covid-19 vid små mängder virus både tidigt och sent i infektionsförloppet. 

Vi vill att du är symptomfri när vi ses för att ta PCR-testet. Syftet är att fastställa att du inte har en infektion och därmed är fri från smitta.

För barn kan vi erbjuda nästopsning där tops/pinne förs in endast i främre delen av näsan samt svalg.

Testerna svarar på om du är smittfri eller om du har en pågående infektion.

Testet vi använder oss av är Flowflex SARS-CoV-2 Antigen rapid test som är CE-IVD märkt, dvs godkänt av läkemedelsverket och EU. Antigentestet har en sensitivitet på 96.9% och en specificitet på 99.5%. Testet finns med på vanliga antigentester som används inom EU.

Vi samarbetar med två ackrediterade laboratorium: Life Genomics och Eurofins som är godkända för analys av PCR-tester. Testerna är CE märkta dvs godkända av EU. 

Var kan jag göra ett test för Covid-19?

Uppsala

Adress: Industrigatan 29, 753 42, Uppsala

Samarbetspartners

MKCareSweden samarbetar med Life Genomics, Eurofins, Unilabs, Synlab, Harmony Prenatal Test och Epassi.