COVID-19 tester med intyg

På grund av rådande pandemi erbjuder vi provtagning med godkända tester för antigentest och PCR test. För dig som ska resa erbjuder vi reseintyg för våra antigentester och PCR tester som utfärdas digitalt vid negativt provsvar. Intyget är på engelska och undertecknat av legitimerad läkare. 

Antigentestet analyseras lokalt och intyg kan utfärdas inom 1h efter provtagning. För PCR test skickas testet iväg till Synlab som är ett ackrediterat laboratorium enligt ISO 15189:2012 och intyg utfärdas på förmiddagen dagen efter provtagning.

Tänk på att ta med pass till besöket hos oss.

Covid-19 tester

COVID-19 tester med intyg i Uppsala

Vid eventuellt positivt testresultat så tar vi inget ansvar för resebiljetterna. 

  • PCR test med Reseintyg 1700 kr

    PCR test som skickas till labb, svar förmiddagen dagen efter innan kl. 12.

  • Antigentest med Reseintyg 725 kr

    Svar inom 1 timme efter provtagning.

Vanliga frågor

Vi har inga krav på svenskt ID. Vi tar emot alla typer av giltiga ID-handlingar.

Mer info om varje lands bestämmelser kring reseintyg hittar du på Swedenabroad, Coronapassport eller IATA – TravelCentre. 

Ett PCR-test tas genom så kallad nästopsning där man för in en tops/pinne genom näsan. Därefter analyseras provet i ett laboratorium för att detektera om man är smittfri eller om pågående infektion. PCR-test har en hög känslighet och kan påvisa Covid-19 vid små mängder virus både tidigt och sent i infektionsförloppet. 

Vi vill att du är symptomfri när vi ses för att ta PCR-testet. Syftet är att fastställa att du inte har en infektion och därmed är fri från smitta.

För barn kan vi erbjuda nästopsning där tops/pinne förs in endast i främre delen av näsan samt svalg.

Testerna svarar på om du är smittfri eller om du har en pågående infektion.

Testet vi använder oss av är Flowflex SARS-CoV-2 Antigen rapid test som är CE-IVD märkt, dvs godkänt av läkemedelsverket och EU. Antigentestet har en sensitivitet på 96.9% och en specificitet på 99.5%. Testet finns med på vanliga antigentester som används inom EU.

Vi samarbetar med Synlab som är ett ackrediterat laboratorium enligt ISO 15189:2012 där Swedac även genomför tekniska kontroller regelbundet. Testerna vi använder oss av är CE märkta vilket innebär att de är godkända av EU. 

Var kan jag göra ett test för Covid-19?

Uppsala

Adress: Industrigatan 29, 753 42, Uppsala

Samarbetspartners

MKCareSweden samarbetar med Life Genomics, Eurofins, Unilabs, Synlab och Werlabs.

sv_SESwedish