COVID-19 Test + Reseintyg

Covid-19 antigentest med reseintyg och PCR test med reseintyg kan utföras måndag-lördag på vår klinik i Uppsala, samt måndag-torsdag på vår klinik i Stockholm. Förbered dig inför besök genom att registrera dina uppgifter på Coronafree.

E-hälsomyndighetens Covidbevis kan erbjudas för dig som ska resa inom EU eller i särskilda länder utanför EU. För att kunna få ett sådant testbevis behövs en digital brevlåda där du kan få ett testbevis vid negativt resultat.

 • Reseintyg utfärdas digitalt med QR-kod för PCR-test vid negativt testresultat kl. 9:00 morgonen dagen efter provtagning.
 • Reseintyg utfärdas digitalt med QR-kod för antigentest vid negativt testresultat på vardagar kl. 09:00, 12:00, 15:00 och 17:00. På helger utfärdas det kl. 12:00 och 15:00.

Vid eventuellt positivt testresultat så tar vi inget ansvar för resebiljetterna.

Vid frågor kontakta gärna oss på våra telefontider mån – fre: 9 – 15. Övrig tid hänvisas till mail och SMS. Det finns även möjlighet att få reseintyg utskrivna på kliniken. Vänligen kontakta oss.

Covid-19 tester

Vardagar

Helger

 • PCR test med reseintyg 1 495 kr

  PCR test som skickas till labb, svar morgonen efter kl. 9:00.

 • PCR test med reseintyg Barn 1 000 kr

  Gäller endast i sällskap med vuxna som tar test. PCR test som skickas till labb, svar morgonen efter kl. 9:00.

 • Antigentest med reseintyg 595 kr

  Svar kl. 12:00 och 15:00 samma dag.

Studentrabatt* 10% alla dagar i veckan.

* Gäller vid uppvisande av giltig studentlegitimation.

Vanliga frågor

Vi samarbetar med Life Genomics laboratorium och Eurofins Genomics laboratorium som analyserar PCR-tester. Du får svar klockan 9:00 på morgonen dagen efter provtagning.

Vi har inga krav på svenskt ID. Vi tar emot alla typer av giltiga ID-handlingar.

Mer info om varje lands bestämmelser kring reseintyg hittar du på Swedenabroad, Coronapassport eller IATA – TravelCentre. 

Ett PCR-test tas genom så kallad nästopsning där man för in en tops/pinne genom näsan. Därefter analyseras provet i ett laboratorium för att detektera om man är smittfri eller om pågående infektion.

Vi vill att du är symptomfri när vi ses för att ta PCR-testet. Syftet är att fastställa att du inte har en infektion och därmed är fri från smitta.

Testerna svarar på om du är smittfri eller om du har en pågående infektion.

Vi samarbetar med Life Genomics som är godkända för analys av PCR-tester. De är ett ackrediterat laboratorium enligt ISO 15189.

Vi samarbetar även med Eurofins Genomics som är godkända för analys av PCR-tester. De är ett ackrediterat laboratorium enligt ISO 17025.

Testerna är CE märkta dvs godkända av EU. 

Testet vi använder oss av är Flowflex SARS-CoV-2 Antigen rapid test som är CE-IVD märkt, dvs godkänt av läkemedelsverket och EU. Antigentestet har en sensitivitet på 96.9% och en specificitet på 99.5%. Testet finns med på vanliga antigentester som används inom EU.

Var kan jag göra ett test för covid-19?

Uppsala

Adress: Industrigatan 29, 753 42, Uppsala

Stockholm

Adress: Strandvägen 7A, 114 51, Stockholm

Samarbetspartners

MKCareSweden samarbetar med Coronapassport, Life Genomics, Unilabs, Harmony Prenatal Test, ActiWay och Eurofins.