Boka tid

Besöksadress: Industrigatan 29, Uppsala

Vanliga frågor kring Covid 19 tester

2 dagar innan avresa.
Exempel:

  • Torsdag: Genomförande av Covid 19 PCR test med medical certificate.
  • Fredag: Du får ett så kallat medical certificate via email runt kl 20.00. Detta är en signerad pdf-fil på engelska som gör det möjligt för dig att resa utomlands.
  • Lördag: Avresa.

Vi samarbetar med ett laboratorium som analyserar testerna. Svaret får du kvällen efter. 

Vi har inga krav på svensk ID. Vi tar emot alla typer av giltiga ID-handlingar.

Mer info om varje lands bestämmelser kring reseintyg hittar du här: coronapassport.se

Ett PCR-test tas genom så kallad nästopsning där man för in en tops/pinne genom näsan. Därefter analyseras provet i ett laboratorium för att detektera om man är smittfri eller om pågående infektion.

Vi vill att du är symptomfri när vi ses för att ta PCR-testet. Syftet är att fastställa att du inte har en infektion och därmed är fri från smitta.

Testet svarar på om du är smittfri eller om du har en pågående infektion.

Vi samarbetar med Life Genomics som är godkända för testning och finns med på Folhälsomyndighetens lista över serologiska tester: https://www.folkhalsomyndigheten.se/utokad-testning-for-covid-19/test-for-covid-19/testning-for-reseintyg/

Testet är CE-IVD märkt dvs godkänt av läkemedelsverket (https://www.mynewsdesk.com/se/tataa-biocenter-ab/pressreleases/tataa-biocenter-meddelar-maerkning-av-sitt-grandperformance-sars-cov-2-detection-kit-2986849

Testet går att identifiera med Sample ID (finns på intyget) Coronapassport | Verifiera – Coronapassport

Nu erbjuder vi snabba och flexibla provtagningsmöjligheter för COVID-19 i Uppsala län. Vi erbjuder även företagsbesök vid önskemål. Du kan testa dig om du vill ha ett intyg att du är frisk, t.ex. inför en resa. Testresultat för PCR test skickas på engelska och är signerat av en medicinskt ansvarig. Intyget levereras via e-post efter kl. 20.00 nästkommande dag. 

Observera att du inte får ha pågående förkylningssymtom vid provtagningen. Giltig legitimation krävs.

sv_SESwedish